Wat is Magnetiseren?

Magnetiseren is het genezen van lichamelijke of emotionele klachten met behulp van energie.
De magnetiseur stuurt meestal via zijn handen de energie naar de patient toe, en haalt zware lage energieën weg als dit nodig is. Om je een beeld te geven van hoe dit werkt, is het nodig om eerst een andere kijk op je lichaam te hebben dan vast is vast. Het lichaam is veel meer dan een vaste materie. De spieren en botten zijn natuurlijk van een materiaal waar je met een voorwerp niet door heen kunt, dus wij ervaren dit als vast.
Bij scheikunde heb je geleerd dat je lichaam uit moleculen bestaat. Als je die ging opsplitsen kwam je tot protonen, neutronen, elektronen en het gedeelte waar ik je op wil wijzen, de inter-atomaire ruimtes.
Dat is dus de ruimte tussen de elementen die het molecuul vormen.

Wanneer deze ruimtes er niet zouden zijn, blijft er nagenoeg niets over van je lichaam.
Het volume van de hele aarde zonder deze intercellulaire ruimte’s zou ongeveer zo groot als een lucifer kop wezen. De materie die wij dus als “vaste materie” bestempelen, is alles behalve vast.
De energie van het lichaam bevind zich niet alleen in ons, maar ook overal om ons heen, en kan via onze energie banen een weg door het lichaam heen banen.

De eerste onderverdeling welke bij energie vaak over gesproken word is Positieve en negatieve energie.
Positieve energie ervaar je als ontspannend maar energiek, en geeft je een goed gevoel.
Het werkt genezend op de plekken waar negatieve energie is.
Negatieve energie ervaar je als bedrukkend, beklemmend of als pijn. Stress, zorgen en jaloezie horen daar bij. Negatieve energie is niet per definitie slecht, maar de vibratie van deze energie is lager dan wat goed is voor jou als mens. De voor jou negatieve energie heeft zijn taak volbracht, en mag terug naar moeder aarde dient jou niet meer in je doelen. Om er voor te zorgen dat de negatieve energie niet in jouw systeem blijft hangen, is het belangrijk dat je in verbinding blijft met de energie van moeder aarde. Dit doe je door geaard te blijven.

De kracht die achter het magnetiseren zit in je eigen hoofd. Precies zoals veel sceptische personen beweren inderdaad! Als je geloofd dat jij energie sturen kan, dan kan jij energie sturen. Proberen er in te geloven of iemand overtuigen dat het wel werkt zal nooit lukken om dezelfde reden.
Ieder mens kent het effect van jezelf ziek denken of jezelf beter denken. Positief denken laat je beter presteren. Als jij denkt, “dit lukt me nooit” is de kans dat je het niet red vele malen groter dan wanneer je positief in een situatie gaat staat.

Bij sommige mensen is de gedachte kracht zo sterk, dat ze zelfs anderen beter laten presteren of genezen door het sturen van positieve en het weghalen van negatieve energie.
Dit is tevens ook de werkende kracht achter reiki. De persoon die reiki cursus gehad, heeft weet dat reiki werkt bij iedereen, dus moet het ook bij hem of haar werken.

Magnetiseren is eigenlijk het doorgeven van een stukje positieve energie, en gebeurt overal om ons heen. Magnetiseren is dus niet iets wat je maar zelden tegenkomt. Iedereen komt er dagelijks mee in aanraking als je iets verder kijkt dan je neus lang is.
Een voorbeeld hiervan is de moeder die een kus geeft op de plek waar haar kindje gevallen is, of waarom denk je dat je je hand op een pijnlijke plek legt? Of zelfs de ouders die de hand op de buik van het kind leggen als het buikpijn heeft.
Of de aai over de bol die je aan iemand geeft die diep in de put zit.
Zelfs zonder aanraking kan er energie overdracht plaats vinden.

Hier zal ik als voorbeeld de supermarkt geven, waar je soms vrolijk en energiek naar binnen gaat en 15 minuten later weer helemaal uitgeput naar buiten komt. Jawel niet alleen positieve energie kan je overnemen van anderen, maar ook negativiteit resoneert tussen ons. (Heb jij hier last van? Kom dan leren hoe je je hier voor kan afsluiten. )

De positieve kant van energie overdracht wil ik ook een voorbeeld van geven. Deze zie je op een feest waar mensen de hele avond staan te dansen zonder moe te worden. Ook op een sportschool waar mensen een uur lang achter elkaar grote inspanning leveren zonder te stoppen. Als je dit moet doen als je alleen zou zijn, dan zal je merken dat dit veel zwaarder aanvoelt omdat je niet de energie deelt met anderen.

Een magnetiseur kan heel gericht een energiestroom laten plaatsvinden. Hij haalt energie via zijn kruinchakra (energiepunt bovenop het hoofd) binnen en laat die naar de patiënt toe stromen.
De voor mensen zijnde negatieve energie kan bij de patiënt weggehaald worden en via de voeten afgevoerd naar Moeder aarde waarvoor de lagere trilling energie weer fungeert als positieve energie.

Een magnetiseur kan werken door energie langs zijn lichaam te laten stromen, of Welke hand geeft en welke hand neemt is per persoon verschillend. Net wat die persoon het beste aanvoelt. Er kan ook met gedachten kracht energie op plaatsen gezet, of weggehaald worden.

Het behandelen op afstand zal ik ook zo logisch mogelijk proberen uit te leggen. Daarvoor ga ik je even terug brengen (voor mij in ieder geval terug) naar de natuurkunde les, waar je geleerd hebt dat de massa maal de versnelling de reistijd is.

Energie heeft bijna geen massa. De uitkomst van de reistijd is dus altijd ook bijna nul. (een heel klein getal X iets = bijna niets)
Het overbrengen van energie op afstaand gaat dus verschrikkelijk snel, en de magnetiseur kan met zijn gedachten de energie naar een persoon toe sturen via een energiebaan. Deze energie baan is niet speciaal gemaakt voor deze overdracht, maar deze hebben jij, ik en iedereen, met alles wat er is, wat ook maar de kleinste overeenkomst met ons heeft. Alles wat is, is met ons verbonden.
Om de behandelingen te versterken is het fijn om deze verbinding te versterken. Hiervoor gebruikt een magnetiseur vaak een hulpstuk in vorm van bijvoorbeeld een foto. Maar ook met alleen gedachten kan deze band versterkt worden.

Soms werken magnetiseurs samen met gidsen of andere lichtwezens. Gidsen kunnen vele taken vervullen, en zo ook zijn er doktoren, of andere vakgebieden als sjamanen, monniken, en andere wijze zielen welke gidsen geworden zijn. Zij kunnen de magnetiseur begeleiden, of zelfs meewerken in de behandelingen tijdens een channel.

Wil je leren Magnetiseren? De Volle Zon bied een complete cursus Magnetiseren waarin jij zelf kan leren om helende handen te ontwikkelen.
Deze vind je hier!


De Volle Zon bedankt u,
voor uw Vrije Donatie!

3 reacties op “Wat is Magnetiseren?”

  1. Pingback: De Chakra’s – De Volle Zon

  2. Onlangs deed ik bij Mattijs de cursus Magnetiseren en ik was vanaf de eerste les fan. Aan de hand van oefeningen, meditaties, verhalen en theorie laat hij je stap voor stap kennis maken met het werken met energie, aarden, beschermen en de chakra’s. Ook het leren herkennen en luisteren naar je intuïtie kwam uitvoerig aan bod. Mattijs heeft altijd wel een anekdote of goed verhaal paraat om te stof toegankelijk te maken of je te laten lachen, want ook daar was alle ruimte voor. Na vier weken voelde het enerzijds alsof we énorm veel geleerd hadden en tegelijkertijd alsof de tijd veel te snel voorbij gegaan was. Dankjewel voor de mooie cursus en het delen van je kennis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *