Het medicijnwiel

Het medicijnwiel is een symbolisch instrument. Deze word door een sjamaan gebruikt als communicatie middel met de geesten wereld en de goden. Het is een symbool waar het hele universum in is beschreven. De clans, Heden verleden en toekomst. Lichaam Ziel en Geest, de energetische dimenties, de planeten, en ga zo maar door.

Het medicijnwiel is tegen verwachting van de naam in, geen wiel, maar een cirkel die horizontaal op de grond gelegd wordt. Het heeft ook niets te maken met het toedienen van medicatie, maar het is een energetische tool, waarmee vele aspecten energetisch genezen kunnen worden. Het medicijnwiel kan opgebouwd worden met alle materialen die je kan vinden of kopen. Veelal worden edelstenen gebruikt, maar ook kralen, schelpjes, takjes, kastanjes dennenappels of andere dingen die je kan neerleggen in de vorm van het medicijnwiel.

Het medicijnwiel wordt onder andere gebruikt door de Sjamanen en Sjamanca uit de indianenstammen, in het gebied wat tegenwoordig noord- en zuid Amerika heet. Toch zijn er ook grote krachtige medicijnwielen gemaakt in andere delen van de wereld. Stone hedge is een voorbeeld van een prachtig en krachtig medicijnwiel in Europa.

Het medicijnwiel is een communicatiemiddel met de geestenwereld. Door uzelf op de juiste manier door de cirkel heen te bewegen, en goed te voelen wat het wiel u laat weten, kan het wiel uw energie in balans brengen, vertellen over het verleden, energetische blokkades verlichten, kracht geven bij vermoeidheid, negatief denken omzetten, verslaving verminderen of afnemen, het contact met uw eigen lichaam versterken,
De Sjamaan helpt om u te helpen het juiste pad te bewandelen binnen het medicijnwiel, legt de juiste symbolen in het wiel voor u neer, en helpt u de communicatie van het wiel te leren voelen. Op d worden berichten en boodschappen over en weer gestuurd van onze, naar de geestenwereld, om zo de gewenste resultaten te krijgen van deze energetische healing tool.

Het medicijnwiel is opgebouwd uit 36 punten verdeeld over 3 cirkels en 4 spaken.
De eerste cirkel is 1 steen in het midden van het wiel.
De 2de cirkel ligt om de eerste heen, en bestaat uit 7 stenen.
De buitenste cirkel bestaat uit 16 stenen.
Wanneer de buitenste cirkel opgebouwd wordt uit 12 stenen, spreekt met over een krachtwiel in plaats van een medicijnwiel. Het verschil is dat je de 4 elementen water aarde vuur en lucht er uit weg laat, zodat het alleen opruimt, kracht geeft, maar niks nieuws creëren zal in het leven van de loper.

De symboliek in het medicijnwiel is bijzonder breed. Er wordt verwezen naar lichaam, ziel en geest. Naast lichaam ziel en geest zijn ook de 4 elementen van de aarde, water aarde, vuur een lucht verwerkt. De chakra’s worden gesymboliseerd, maar ook de planeten, krachtdieren, tijd en plaats worden gesymboliseerd in het medicijnwiel.
Er zijn meer dan 7000 manieren waarop je een medicijnwiel kan gebruiken. In combinatie met andere tools, zoals de healing drum, ratels en magnetiseren, en vele andere tools, zijn de mogelijkheden van het medicijnwiel eindeloos groot.


De Volle Zon bedankt u,
voor uw Vrije Donatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *