De Chakra’s

De Chakra’s

Chakra’s zijn de energiepunten van het lichaam.
In dit stukje bekijken we de chakra’s vanuit het Lotuïsme.

De chakra’s zijn de punten waar 2 slingerende energie stromen elkaar kruisen.
De energiestroom in het lichaam gaat niet recht naar beneden als door een rietje of pijpleiding, maar beweegt zich in een vloeiende golfbeweging, welke als 2 slangen in elkaars spiegelbeeld, door het lichaam heen vloeien om de middenas van het lichaam heen. ~:)<~~<

Op de kruisingen van van deze energiebanen vind je de chakra’s.

Ons lichaam heeft veel meer chakra’s dan de meeste mensen weten. Naast de 7 hoofdchakra’s, waarvan er 5 chakra’s zijn met een voor en een achterkant, zijn er nog vele andere energiepunten op ons lichaam. Ons lichaam telt ongeveer 270.000 chakra’s! Deze punten worden in de acupunctuur ook gebruikt.

Niet alle chakra’s zijn actief. Wanneer 1 van de 7 hoofdchakra’s geblokkeerd raakt zullen 1 of meer naastgelegen chakra’s geactiveerd worden om de chakra met een blokkade te vervangen. De energie zal dan via de naastgelegen chakra’s geleid worden. en niet meer via de slingerbeweging welke de meest soepele weg was.

 De 7 hoofdchakra’s bevinden zich op de middenlijn van je lichaam.

Van boven naar beneden op je kruintje, je voorhoofd, je keel, ter hoogte van je hart, 2 cm boven je navel, 5 tot 10 cm onder je navel. En onderaan tegengesteld aan de kruinchakra zit de laatste (bij het stuitje).

Er zijn ook chakra’s welke zich buiten het lichaam bevinden. Deze hangen in je aura, boven je hoofd, en een stukje onder je voeten. 

De chakra’s hebben in de leer van het Lotuïsme de kleuren van de regenboog gekregen en worden geteld van onder naar boven toe. De kleuren en basis functies van de chakra’s zijn als volgt benoemd: 

rood – Je aardse chakra. Het contact met de aardse energie. Een gezonde stuit chakra zorgt ervoor dat de persoon goed geaard is en dat de persoon stevig op zijn benen staat, letterlijk en figuurlijk.

oranje – Je lichamelijke chakra. Deze gaat over de lichamelijke kracht, gezondheid en de seksualiteit. Wanneer deze goed functioneert, zal de persoon een gezond lichaam hebben vol kracht en er goed mee om kunnen gaan en ervan kunnen genieten om in dat lichaam te zitten en er mee om te gaan.

geel – Je gevoel centrum. Wanneer deze schoon is  voel je eenvoudig aan hoe de stemming is of iemand zich voelt maar ook gaat hij over hoe jij je voelt. Heldervoelenden hebben vaak een sterk ontwikkelde zonnevlecht. De zonnevlecht gaat ook over hoe verstandig (met wijsheid) jij met de dingen om gaat, jezelf en anderen.

groen – Je liefdes centrum. Als deze schoon is kun je houden van het leven. Hij gaat ook over je familie, je hartsvrienden, relaties, je passies en alles waar jij van houdt, of juist niet.

blauw – Je emotionele chakra. Als deze schoon is kun je je emoties goed uiten en kan je gemakkelijk communiceren over de dingen die je dwars zitten. Je staat niet om elk dingetje te huilen, maar als het er de tijd voor is, zal huilen je geen problemen kosten. De keelchakra gaat ook over de communicatie, die jij hebt met anderen omdat expressie hier ook deel van uitmaakt.

paars (indigo) -je spirituele inzicht. Als deze mooi schoon is dan heb je een goed inzicht in de dingen. Deze chakra gaat ook over je concentratievermogen en je spiritualiteit. 

wit (violet) – je contact met de energie van het universum. Deze chakra zorgt ervoor dat je lichaam voortdurend voorzien wordt van positieve energie. Ook als je je niet aard gebeurt dit. Anders zouden we niet zo lang mee gaan.

Ook erg interessant om te zien is hoe de chakra’s met elkaar relativeren in functie als je kijkt naar de hartchakra als middelpunt:
De bovenste 3 chakra’s hebben te maken met het energetische lichaam
De onderste 3 chakra’s hebben te maken met het fysieke lichaam. 

De 1ste chakra van de aardse energie en de 7de chakra van de kosmische energie.
De 2de chakra van de lichamelijke toestand en de 6de chakra van de geestelijke toestand.
De 3de chakra van het gevoel en de 5de chakra van de emotie.
En in het midden, de 4de chakra, welke draait om liefde. De Hartchakra 

In tegenstelling tot de kleuren die we zojuist besproken hebben bij de chakra’s, de Rood oranje geel groen blauw paars indigo zoals de regenboog, hebben de meeste mensen diverse kleuren door elkaar heen lopen op plekken die helemaal niet overeen komen met deze volgorde.
De kleuren variaties welke op diverse plekken in het lichaam worden aangetroffen, wijzen op gebeurtenissen uit het leven, of overtuigingen en levenswijze die een individu of een familie er op nahoud of ontwikkelingen in het DNA. Als je een fel rode kleur in de keelchakra aantreft, betekend dit vaak dat er woede heerst in iemand. Iemand met een groene kleur in de keelchakra heeft verdriet om iemand uit zijn of haar directe kringen of passies.

In meditaties word er vaak gestreefd om zo veel mogelijk de kleur van de chakra’s te krijgen zoals een regenboog. Dit is een veilige manier om zelfstandig te werken aan een schoon energie systeem. In sommige gevallen kan het juist goed zijn om de afwijkend van de regenboog, energieën die aan andere kleuren gekoppeld te zijn in de energiepunten van een persoon te plaatsen. 

  • Geel in de keelchakra is bijvoorbeeld erg goed, om goed met je uitspraken om te leren gaan als je een flapuit bent.
  • Een beetje helderrood in de keelchakra, doet wonderen als mensen de gewoonte hebben over je heen te lopen.
  • Geel in de fysieke chakra aan de achterkant, zorgt er voor dat we ons lichaam beter gaan aanvoelen, en vandaar uit er beter mee om leren gaan.
  • Groen in de aardse chakra houdt in, dat je liefdevol in het leven staat. 

Wanneer er een blokkade is in een van de chakra’s, kan de energie niet meer in een vloeiende stroom vloeien zoals het oorspronkelijk hoort te gaan. Op deze manier vallen er gaten in je aura, of kost het meer moeite om negatieve energieën af te laten stromen naar de aarde, die je uiteindelijk ziek maken of houden. 

Tijdens een energetische healing bij De Volle Zon, voelt Mattijs met zijn helder voelende gave aan welke energie overheerst of nodig is in de energiepunten van uw lichaam. Hij brengt met magnetiseren de energieën met de gewenste effecten in het energiesysteem van de cliënt aan.


De Volle Zon bedankt u,
voor uw Vrije Donatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *