Karma, De wet van het Universum

In vele religies en stromingen worden verschillende dingen verteld over hoe het leven in elkaar zit. In alle stromingen die Mattijs tegen kwam is er steeds 1 aspect wat steeds terug komt. Bij de heksen en Wicca spreekt men van de wet van 3. In vele andere stromingen spreekt men over Karma. 

De werking van karma is niet zo heel moeilijk te begrijpen.
In de wicca rede staat geschreven:

Hou de wet van drie in ere.
drie maal zal uw daad wederkeren.
Leer de wet, onthoud heel goed,
Dat wat U zaait, U oogsten moet.

Karma is een systeem, dat bij alles wat jij denkt, zegt, of doet, een energie in jouw systeem plaatst. Deze energie heeft de eigenschappen van datgene wat jij gedacht gezegd of gedaan hebt.

Er zijn op deze aarde vast ook meerdere mensen die denken wat jij dacht, of een eigen mening hebben gehad over hetzelfde onderwerp, en dus ook deze energie hebben in hun systeem hebben.

Dit zijn niet alleen de mensen die er hetzelfde over denken, en hetzelfde handelen, maar ook de mensen die tegenovergesteld denkende zijn hebben deze energie in zich. De tegenovergestelde en gelijke energie trekken elkaar aan. 

Doordat deze energie 1 geheel is, ben je dus verbonden met iedereen die er voor gekozen te hebben om een oordeel over iets te hebben, onafhankelijk wat ze er precies van vinden.
Gelijke en tegenovergestelde energieën van dezelfde soort zijn met elkaar verbonden.  Doordat gelijke energieën verbonden zijn, trekken ze elkaar aan, of stoten elkaar af.
Hoe meer gemeenschappelijke energieën jij hebt met iets of iemand anders, hoe meer je door deze universele kracht in een bepaalde situatie getrokken gaat worden omdat je door mensen met deze “gewoonte” aangetrokken wordt. Ook de afstand tussen jou en een persoon kan aanzienlijk de aantrekking vergroten als je bij iemand in de buurt komt.

Ik geef je even een eenvoudig voorbeeld om het duidelijker te maken. Heel extreem.. jij steekt iemand lek met een mes. Op dat moment maak jij eens stukje bewustzijn wat zegt.. als het echt niet anders kan .. dan moet het maar. Zodoende trek jij meteen alle mensen aan die er hetzelfde over denken, maar ook de mensen die jou leren dat geweld nooit de oplossing is.
De eerste groep leert van jou wat het effect is van de gedachte “als het echt niet anders kan”. Misschien was het iemand uit hun omgeving die het slachtoffer werd van “als het niet anders kan”
De andere groep, die met onbegrip de verhalen aangehoord heeft en zei: “dat kan toch niet” zal vanuit jouw perspectief leren begrijpen waarom jij geen andere uitweg zag. 

Een karma waar jij mee loopt kan omgebogen worden. In het sjamanisme kan dit met “De 7 pijlen” waarin je leert een situatie in te zien, en door de situatie te begrijpen, en de les er in te zien het karma om te draaien. Of via een trancereis kan er in de Karma kamer van Kokopelli een Karma omgeruild, afgegeven, of verkleind worden. 

Volgens de Sjamanistische leer, kan deze fysieke wereld alleen bestaan, omdat we een karma hebben. Wanneer alle karma’s opgelost zouden zijn, dan zouden wij niet meer in deze wereld van dualiteit kunnen bestaan.

De Volle Zon bedankt u,
voor uw Vrije Donatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *