Channeling

Channeling houdt in dat je dingen doet of zegt welke van buiten je eigen bewustzijn om binnen komen. Je zegt, of doet dus de dingen vanuit de geest van iemand anders. Dit andere bewustzijn kan bijvoorbeeld je gids zijn, of een andere entiteit (geest). Deze entiteit, maakt dan gebruik van het lichaam van het channel medium om iets kenbaar te maken aan de fysieke wereld. 

Het hebben van een channel is te vergelijken met de paranormale gave helder voelen. hierbij word er een signaal, een pijn of emotie gevoeld door de heldervoelende persoon. Het is alsof het signaal van de gevoelige plek, via de hersenen een kopie achter laat in het zenuwstelsel van de heldervoelende. De pijn of emotie word waargenomen alsof het een eigen pijn of emotie betaamd.

Wanneer iemand channeled, is er niet slechts de overdracht van 1 emotie of pijn, maar word er een verbinding gemaakt tussen de geest van het medium, en de geest van de gechannelde. In deze verbinding kijkt het bewustzijn van een entiteit door de ogen van het medium, en kan zo een weg naar de materiële wereld vinden om hier te doen wat er gedaan moet worden, of zeggen wat er gezegd moet worden.

Wat vaak gebeurt, is dat mensen onbewust channelen. Bijvoorbeeld bij het opeens opkomen van een geweldig mooi gedicht. Je blijft schrijven en hoeft niet eens na te denken over wat de volgende zin is. De woorden komen en blijven komen. Tot het af is. Dit gebeurt ook met schilderen tekenen en andere creatieve bezigheden. Ook gebeurt het soms dat iemand even instapt om een ongeluk te voorkomen als het nog niet jouw tijd is.

Bij channeling is het zo dat er een entiteit plaats neemt in jouw lichaam of voor een deel of in het geheel jouw lichaam aanstuurt. Op dat moment ben je dus 2 zielen in 1 lichaam. Wanneer je het voor elkaar kan krijgen om je eigen gedachten stil te zetten. Je zelf los kan laten en je overgeeft aan de entiteit die bij jou is, zal de entiteit gaan spreken of schrijven, bewegen of zijn emoties tonen, of op welke manier van uiting dan ook laten weten wat hij of zij wil laten weten.

De activiteiten en of symptomen van de ene channel en de andere verschillen behoorlijk per medium.

Bij automatisch schrift wordt alleen de hand overgenomen en wordt het hersengedeelte dat zich bindt aan de besturing van de hand dus eigenlijk overgenomen. De hand van het medium begint hier te schrijven uit zichzelf.
Omdat het channel medium schrijft vanuit de hand van een ander zal ook zijn handschrift anders zijn.

Bij een spreek channel is duidelijk te merken dat ook de stem verandert. Je spreekt vaak met andere woord keuzes, maar ook de klank en de uitstraling van de stem veranderd aanzienlijk.

Bij volledige channel, waarbij het hele lichaam wordt overgenomen, verandert de houding. De manier van denken de manier van spreken de manier van schrijven en zelfs het gezicht van een medium veranderd. Je bent dan een andere persoon.

Een channel medium kan een channel bewust meemaken. Op dit moment zijn er 2 personen aanwezig in het lichaam en kan het medium ook nog zelf ingrijpen met zijn eigen persoonlijkheid en dingen zeggen en doen.

Ook kan het gebeuren dat het medium slechts nog vaag kan herinneren wat er allemaal gezegd is. Dit is een half trance. Hierbij is de eigen persoonlijkheid voor een deel uit het lichaam en kijkt en luistert mee maar heeft geen macht meer over zijn eigen lichaam.

Maar kan ook kan het gebeuren dat het medium er zelf helemaal niet meer bij is. Dit is een full-trance channel. Hierbij zal het medium zich bij het terugkomen niets meer herinneren van wat er gebeurd is. Tijdens de channel zelf zal hij of zij er wel bij zijn en ook in kunnen grijpen, maar dan verdwijnt ook de channel vaak.

Er kan met een channeling veel bereikt worden. Je kan bijvoorbeeld vragen die je hebt stellen aan je gidsen of vragen beantwoorden voor andere personen, bijvoorbeeld over dromen of levenssituaties. Antwoorden vanuit de voorouders, of je gidsen.

Wanneer jij de symptomen van een channel bij jezelf herkent, zorg dan dat je deze gave leert beheersen. Weet wanneer een channel zich aandient, en wanneer je deze wel en niet toelaten wil of kan. Hier kan De Volle Zon u bij helpen.


De Volle Zon bedankt u,
voor uw Vrije Donatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *